Un desert de toamna acrisor si aromat? Cu o placinta cu struguri negri garantat iti vei surprinde invitatii, care sigur nu vor stii ce gusta la inceput!

Ingrediente pentru umplutura

600-700 g struguri negri 150 g zahar 4 linguri faina 2 linguri unt 1 lingura zeama lamaie

Ingrediente pentru aluat

200 g faina 200 g zahar 150 g unt
Mod de preparare:

1. Spala strugurii bine si scoate-i din coaja (preseaza-i usor cu degetele pe rand si ies foarte rapid).

2. Pune pulpa strugurilor la foc mic intr-o cratita, pentru cca 10 minute, iar separat toaca cojile pastrate.

3. Odata gatita pulpa de struguri, strecoar-o pentru a elimina samburii. In pulpa strecurata toarna zaharul, faina si untul topit, sucul de lamaie si cojile de Struguri tocate.

4. Combina faina cu zaharul si untul tare pentru aluat si framanta aluatul obtinut.

5. Intinde aluatul pentru placinta cu struguri si asaza-l intr-o forma rotunda. Pastreaza excesul de aluat pentru a-l aseza deasupra, sub forma de firimituri.
6. Toarna compozitia de umplutura de struguri peste blatul de placinta. Deasupra placintei cu struguri presara bucatele cat mai faramitate din excesul de aluat ramas dupa intinderea in tava.

7. Da tava la cuptor la 170 grade pentru o ora, sau pana cand placinta cu struguri se rumeneste bine.