Daca va place savoarea perelor coapte si parfumate, cu siguranta aceasta reteta de placinta cu pere va este pe plac.

Ingrediente pentru aluat

280 g faina 200 g unt 100 g zahar pudra 100 g alune macinate fin 2 g sare 5 galbenusuri 8 g praf de copt

Ingrediente pentru umplutura

150 g branza dulce de vaci 3 pere zemoase 50 g nuci
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, untul se amesteca cu sarea, zaharul si alunele macinate fin. Se adauga apoi galbenusurile.
  2. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, cernuta, se amesteca bine si apoi se intinde aluatul intr-o foaie fina, de 3 mm grosime.
  3. Se transfera foaia in tava de copt tapetata cu hartie. Se pune un prim strat de branza, lasand o margine libera a aluatului de jur imprejur.
  4. Se pun felii subtiri de pere, se aduc marginile aluatului lasate libere peste umplutura si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se serveste cu nuci maruntite, ca decor.

Sursa foto: 123rf