Pregateste o gustare satioasa si sanatoasa, ce poate fi servita si ca aperitiv: placinta cu legume.

Ingrediente pentru aluat

150 g faina racita 30 minute in frigider 120 g unt 115 g smantana 2 lingurite suc de lamaie proaspat stors 60 ml apa rece 1/4 lingurita sare

Ingrediente pentru umplutura

1/2 dovlecel 1/2 vanata o lingura ulei branza, dupa gust

Ingrediente pentru copt

un ou
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea intr-un bol si apoi se adauga untul rece taiat cubulete.
  2. Se amesteca separat smantana cu sucul de lamaie si apa si se toarna peste faina cu unt. Se amesteca cu mainile pana la formarea aluatului care se aduna intr-o bila si se lasa la rece pentru o ora.
  3. Intre timp, legumele se taie felii, se ung cu ulei si se lasa 5 minute pe gratar.
  4. Aluatul se intinde pe rotund, se transfera in forma de copt tapetata cu hartie, se asaza legumele alternativ si se aduna marginile aluatului catre interior incercand sa se pastreze forma rotunda. Se unge aluatul cu ou si se coace 30 de minute. Se presara cu branza rasa in momentul scoaterii de la cuptor.

Incearca si alte retete de placinta