Peste umplut
 90 minute
4 portii
Mediu
O reteta aromata de peste umplut, plina de legume si nutrienti. Delicioasa si perfecta in zilele cand avem dezlegare la peste.
Ingrediente
                                 un peste de maximum 2 kg
 un kg ciuperci proaspete
 un dovlecel 
 100 g arpacas
 o ceapa 
 3 catei usturoi
 200 g unt 
 o lingura bulion
 un litru vin alb
 patrunjel 
 2 lamai
 sare 
 piper                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Arpacasul se pune la inmuiat in apa de seara pana dimineata.
- Pestele spalat se presara cu sare la interior si exterior. Se taie pe spate, pana la cap, fara a-l desparti.
- In unt topit se pun ciupercile taiate mai mare, arpacasul scurs de apa, ceapa si usturoiul maruntit.
- Se lasa 5 minute, se adauga bulionul desfacut cu putina apa. Se lasa 10 minute pe foc si, la final, se adauga sare, piper si patrunjel.
- Se umple pestele asezat deja intr-o tava unsa cu ulei, se pune si dovlecelul taiat cubulete, se toarna vinul si se da la cuptor pentru o ora. Din cand in cand, se stropeste pestele cu sosul care se formeaza in tava. Se aduce cu lamai la masa.
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews
                
            :quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2015/09/Peste-umplut.png) 
                        :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/07/thumbnail-e1519127554507.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/05/94512911_l.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2013/03/friptura-porc.jpg)