O reteta aromata de peste umplut, plina de legume si nutrienti. Delicioasa si perfecta in zilele cand avem dezlegare la peste.

Ingrediente

un peste de maximum 2 kg un kg ciuperci proaspete un dovlecel 100 g arpacas o ceapa 3 catei usturoi 200 g unt o lingura bulion un litru vin alb patrunjel 2 lamai sare piper
Mod de preparare:
  1. Arpacasul se pune la inmuiat in apa de seara pana dimineata.
  2. Pestele spalat se presara cu sare la interior si exterior. Se taie pe spate, pana la cap, fara a-l desparti.
  3. In unt topit se pun ciupercile taiate mai mare, arpacasul scurs de apa, ceapa si usturoiul maruntit.
  4. Se lasa 5 minute, se adauga bulionul desfacut cu putina apa. Se lasa 10 minute pe foc si, la final, se adauga sare, piper si patrunjel.
  5. Se umple pestele asezat deja intr-o tava unsa cu ulei, se pune si dovlecelul taiat cubulete, se toarna vinul si se da la cuptor pentru o ora. Din cand in cand, se stropeste pestele cu sosul care se formeaza in tava. Se aduce cu lamai la masa.