Daca iti place pestele crocant, reteta asta sigur iti va fi pe plac. Sosul picant de rosii accentueaza perfect gustul pestelui, insa daca nu mananci picant, elimina ardeiul iute din reteta.

Ingrediente

4 bucati peste, dupa gust 100 g malai ulei pentru prajit sare

Ingrediente pentru sos

6 rosii in bulion, fara pielite 3 cepe sucul unei lamai o lingura zahar pudra sare un varf de cutit praf de ghimbir piure de ardei iute la tub
Mod de preparare:
  1. Rosiile fara sucul in care au stat conservate se pun in mixer cu ceapa taiata mai mic.
  2. Se mixeaza si apoi se potriveste gustul cu suc de lamaie, zahar, piure de ardei iute, ghimbir si sare.
  3. Se lasa la rece, timp in care pestele se trece prin malai amestecat cu sare.
  4. Se prajeste in baie de ulei si se scoate pe servete de hartie. Se serveste cu sos picant.

Sfaturi utile

✽ Presara bucatile de peste cu sare cu cel putin 20 de minute inainte de a le praji. Carnea va retine sare atat cat trebuie si nu se va sfarama in tigaie.

✽ Adauga doua linguri de faina in malai si amesteca bine. Faina va adera mai bine la carnea de peste si nu se va lipi de tigaie. Mai poti adauga in malai si diverse condimente preferate precum piper sau boia.

Vezi si alte retete cu peste