Prajitura Pavlova este un desert pe baza de bezea, creat in cinstea balerinei de origine rusa, Anna Pavlova.
Reteta de Pavlova cu capsuni a fost trimisa de Bogdan Sabangianu, din Tulcea.

Ingrediente

250 g zahar pudra 5 albusuri 250-500 ml frisca lichida esenta de rom 500 g capsune congelate sau proaspete sirop de capsune, pentru ornat
Mod de preparare:
  1. Se bat bine albusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o spuma tare si lucioasa.
  2. Se adauga esenta de rom si putin sirop de capsune, pentru culoare.
  3. Spuma obtinuta se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 150°C, pentru o ora. Dupa ce e gata bezeaua, se scoate din forma si se lasa la racit.
  4. Intre timp, se bate frisca si, cand este aproape gata, se mai pune putin sirop de capsune, pentru culoare.
  5. Se orneaza bezeaua cu frisca, dupa care se orneaza cu sos de capsune si fructe si se baga la frigider.