Pateul este un preparat delicios, insa cel din comert nu este tocmai sanatos. Te invatam sa faci unul din ton, care nu iti pune sanatatea in pericol si este foarte gustos!

Ingrediente

o conserva mare ton 800 g cartofi 6 oua o conserva mica pasta de rosii o lingura maioneza de casa sare
Mod de preparare:

1. Cartofii curatati se pun la fiert in apa clocotita cu un praf de sare si, separat, ouale se fierb sa fie tari.
2. Cartofii fierti si ouale curatate se mixeaza adaugând o lingura din zeama in care au fiert cartofii.
3. Se adauga tonul scurs si pasta de rosii. Se mixeaza bine din nou si se adauga maioneza.
4. Se potriveste gustul de sare si se aduce la masa.

Bunica te sfatuieste!

Pune la fiert, alaturi de cartofi, si o felie groasa de telina, o ceapa si o radacina de patrunjel, curatate de coaja. Aroma lor va da un gust deosebit pateului. Dupa ce s-au fiert, pot fi aruncate.
2 Adauga unt in pateul de ton, sa capete un gust mai delicios si o textura mai cremoasa.
3 Dupa ce amesteci toate ingredientele, adauga zeama de lamâie proaspat stoarsa si un praf de piper alb.