O reteta inedita de pastitsio, care te duce cu gandul la savoarea Italiei, trimisa de Dorina Haficiuc.

 

 

Ingrediente

400 g paste tubulare 300 g carne tocata o ceapa o conserva rosii o lingurita busuioc un varf de lingurita nucsoara un varf de lingurita scortisoara sare piper 2 linguri ulei de masline 100 g unt 2 linguri faina 500 ml lapte ● 2 oua ● parmezan ras
Mod de preparare:
  1. Se pun pastele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara.
  2. Se toaca ceapa marunt si se caleste. Se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca. Dupa ce isi schimba culoarea, se adauga rosiile, busuiocul, sarea, piperul, nucsoara rasa si scortisoara.
  3. Se pune untul la topit intr-o cratita adanca, se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna incet lapte fierbinte si se condimenteaza.
  4. Se bat ouale si se adauga treptat in sos, amestecand usor.
  5. Se unge un vas termorezistent cu unt, se asaza doua treimi din paste, sosul de carne, parmezanul si restul de paste. Deasupra se pune sosul bachamel si parmezan si se da la cuptor.