Pastele sunt satioase si sanatoase, iar partea cea mai buna este ca le poti prepara in diverse feluri. Iti propunem o reteta de post, cu sos de rosii si masline.

Ingrediente:

300 g paste 500 g rosii foarte bine coapte o lingura bulion o ceapa 150 g masline 2 linguri ulei sare piper
Mod de preparare:

1. Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de pielita.
2. Se taie cuburi mici. Ceapa taiata marunt se pune la calit in ulei, se adauga rosiile si se lasa 2 minute sa se caleasca impreuna.
3. Se adauga bulionul si apa, in functie de cat de gros se doreste a fi sosul. Se pun maslinele si se lasa la fiert maximum 30 de minute.
4. Intre timp, se fierb pastele, conform indicatiilor de pe pachet, se scurg si se pun imediat peste sosul cu masline. Se potriveste gustul de sare si piper si se aduc la masa