Ce pregatim pentru copii trebuie sa arate bine, sa fie bun la gust si, mai ales, proaspat. Pe aceste considerente v-am pregatit o reteta delicioasa si sanatoasa de paste cu peste.

Ingrediente

6 ghemuri taietei lati 400 g filé peste slab un morcov o ceapa un cartof o radacina patrunjel 2 catei usturoi 100 ml smantana 50 g unt patrunjel sare
Mod de preparare:
  1. Se pun la fiert legumele curatate pentru supa, in apa rece si, dupa ce au dat intr-un clocot, se pune la fiert si pestele. Se lasa 10-15 minute, nu mai mult, caci se faramiteaza.
  2. Pastele se pun si ele la fiert, se scurg si apoi se pun in untul topit. Se scutura tigaia, nu se amesteca.
  3. Peste paste se pune si pestele fiert si bine scurs si se lasa pe foc 5 minute. Se potrivesc de gust cu sare. Intre timp, usturoiul pisat se amesteca cu smantana.
  4. Se aduc pastele cu peste la masa, presarate cu patrunjel si sosul de usturoi.