Pasca glazurata nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Urmeaza reteta pas cu pas si iti vei surprinde invitatii!

Ingrediente pentru aluat

250 g faina un praf de sare 125 g de margarina un galbenus

Ingrediente pentru umplutura

750 g branza de vaci 120 ml ulei 200 g zahar 3 galbenusuri 40 g amidon un plic zahar vanilinat 4 albusuri un praf de sare 100 g stafide

Ingrediente pentru glazura

sucul unei 1/2 lamâie 100 g zahar pudra un albus
Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se amesteca margarina cu restul de ingrediente, pana se obine un aluat omogen care se inveleste in folie si se da o ora la frigider.
2 Pentru umplutura, branza se freaca cu uleiul, zaharul, galbenusurile, amidonul si zaharul vanilinat. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga delicat odata cu stafidele. Se intinde aluatul intr-o foaie care se transfera in tava de copt si se prelungeste si pe marginile inalte. Se intinde deasupra compozitia de branza si se
coace 50-60 de minute. Dupa coacere, se lasa 10 minute in cuptor cu usa deschisa, sa se raceasca. Dupa racirea completa, se toarna glazura care se face prin amestecarea la bain-marie a ingredientelor, pana se obine o pasta albicioasa care apoi se bate, fara bain-marie, pana ce se raceste. Se toarna peste branza si se lasa o ora sa se intareasca.