O reteta romaneasca clasica de parjoale, asa cum stiau sa le faca bunicii nostri: simple, dar cu un gust delicios.

Ingrediente

amestec de carne tocata - 500 g 1 ceapa o jumatate de paine uscata 1 ou mare o jumatate legatura marar tocat sare piper ulei pentru prajit
Mod de preparare:

1. Inmoaie painea intr-un castron cu apa inainte de a incepe sa gatesti parjoalele.

2. Se da carnea prin masina de tocat, daca nu este deja tocata, urmata de ceapa, de painea scursa si de mararul tocat.

3. Adauga ouale, apoi incepe sa framanti cu mana pana la omogenizare.

4. Incalzeste uleiul intr-o tigaie, inmoaie mainile in apa, apoi ia putin carne, rotunjeste-o ca pentru chiftele, apoi aplatizeaz-o.

5. Pune parjoalele pe rand in tigaie, si prajeste-le pentru 10-15 minute la foc mic-mediu pe fiecare parte.

6. Scoate parjoalele pe o farfurie cu prosoape de bucatarie, daca doresti ca uleiul in exces sa fie absorbit.

Sfaturi utile:

✽ Optional: Daca preferi ca parjoalele sa aiba o crusta aurie asemanatoare cu cea a snitelelor, poti forma un amestec din 2 oua, 3 linguri de faina si putin lapte, in care sa tavalesti parjoalele inainte de prajire.