Delicios si racoritor, cu un gust complex, aceasta reteta este perfecta pentru o gustare dulce in mijlocul verii. Reteta de parfait cu fructe si sos caramel este una economica, iar pentru prepararea unei portii sunt neceasari aproximativ 4 lei.

Ingrediente pentru parfait

2 oua 9 linguri zahar un baton vanilie 250 ml frisca lichida

Ingrediente pentru sosul caramel

300 g zahar 50 ml apa 300 ml frisca lichida

Ingrediente pentru servit

200 g mure 250 ml frisca 50 g nuci
Mod de preparare:
  1. Pentru parfe, se amesteca galbenusurile cu 5 linguri de zahar, se adauga vanilia si frisca batuta.
  2. Se bat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si se adauga peste compoziția cu galbenus si se amesteca. Se da la congelator pentru doua ore. Intre timp, jumatate din cantitatea de mure se mixeaza si se trec prin strecuratoare.
  3. Pentru sosul caramel, zaharul si apa se pun pe foc si se lasa la fiert pana ce se obtine un caramel auriu. Se toarna frisca dintr-o data, se amesteca rapid pana ce se obtine o crema omogena. Se da deoparte. In cupe se pun straturi alternative de sos de fructe, frisca, nuci si parfe. Se stropeste cu sos caramel.