Serveste un pranz generos si suculent, exact asa cum l-ai manca in Ardeal. Papricasul de pui e gata in mai putin de o ora si se serveste traditional cu taitei de casa, dar merge de minune si cu mamaliguta.

Ingrediente

600 g pulpe de pui dezosate 2 cepe 1 catel usturoi 2 ardei 1 pahar mare smantana g faina 3 lingurite paprika sare
Mod de preparare:
  1. Caleste ceapa taiata marunt, impreuna cu usturoiul apoi adauga carnea taiata cubulete, legumele, sarea si paprika in aceeasi cratita, impreuna cu o cana de apa si lasa ingredientele la foc mic, cu capacul pus, timp de ~40 minute.
  2. Separat, amesteca un pahar de smantana cu 3 linguri de faina si 1-2 linguri de apa.
  3. Cand puiul e facut (furculita intra cu usurinta), amesteca smantana in sosul rosu si omogenizeaza, apoi mai lasa papricasul maxim 10 minute, pana cand sosul s-a ingrosat.

Tochitura de porc

Gris cu lapte

Cascaval pane