Pandispanul este una dintre cele mai preparate prajituri. Desertul pufos si savuros este potrivit pentru orice sezon. Profita de sezonul fructelor pentru a prepara cat mai multe tipuri de pandispan. In sezonul calduros poti adauga deasupra si o cupa de inghetata.

Ingrediente:

8 oua 4 linguri ulei 250 g zahar un praf sare 250 g faina 6 caise bine coapte zahar pudra pentru servit
Mod de preparare:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si, cand incepe sa se formeze spuma, se toarna zaharul.

Se continua mixarea aproximativ 10 minute, pana ce se obtine o spuma ferma. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se amesteca, se toarna uleiul, apoi se pune si faina si se amesteca usor cu un tel.

Se toarna aluatul in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, se asaza deasupra felii de caise, si se coace 25-30 de minute. Dupa racire se taie si se serveste cu zahar pudra deasupra.

Caisele trebuie sa fie bine coapte pentru ca altfel prajitura va iesi acrisoara.

Mod de pastrare:

Dupa racire, prajitura se pastreaza la rece.