Surprinde-ti invitatii cu mici fursecuri in forma de nuci delicioase, asa cum le faceau bunicii candva.

Ingrediente pentru aluat

120 g zahar 65 g unt 2 linguri amidon 125 g faina un pliculet zahar vanilinat 1/4 lingurita sare

Ingrediente pentru umplutura

dulceata, gem, crema de ciocolata, dupa gust
Mod de preparare:
  1. Se amesteca untul cu zaharul, sarea si zaharul vanilinat.
  2. Faina se amesteca cu amidonul si apoi se pun peste crema de unt. Se amesteca bine si se lasa aluatul la rece pentru 30 de minute.
  3. Forma de copt nuci se incalzeste si, intre timp, din aluat se rup mici bile de marimea unui ou de prepelita.
  4. Se pune fiecare bucatica de aluat in forma, se pune aparatul de nuci pe foc, apoi se scot cu grija si se lasa la racit. Se unesc cojile astfel coapte, doua cate doua, cu umplutura dupa gust.

Incearca si alte deserturi traditional romanesti