Stii negresa aia pe care o pregatea bunica, care parca avea o glazura turnata deasupra si un gust bogat, chiar daca nu era deloc greu de facut, intr-o multitudine de etape? Fix asa iese negresa asta lipicioasa pregatita cu ciocolata neagra din abundenta!

O servesti nemaipomenit de bine cu lapte si e ideal sa n-o consumi seara, decat daca vrei sa faci noapte alba.

Ingrediente

230 g ciocolata neagra o lingura cu varf cacao neagra 1 lingura cafea instant 300 g unt 400 g zahar 100 g zahar brun 2 lingurite esenta vanilie un praf generos sare 6 oua 150 g faina 50 g cacao neagra
Mod de preparare:

1. Unge o tava cu unt si tapeteaza tava cu hartie de copt, apoi unge si hartia de copt pe deasupra.
2. Combina ciocolata neagra cu o lingura de cacao neagra si o lingura de cafea instant, iar deasupra lor toarna untul topit complet.
3. Lasa amestecul de ciocolata deoparte pentru cateva minute.
4. Separat, combina cele 2 tipuri de zahar, esenta de vanilie si praful de sare. Incorporeaza apoi cele 6 oua pe rand si combina-le cu mixerul pentru cateva minute bune, pana ce compozitia se umfla.
5. Odata obtinut aluatul pufos, incorporeaza glazura de ciocolata data deoparte.
6. Incorporeaza apoi faina si 50 g de faina cu ajutorul unei spatule, pentru a nu desumfla ouale. Toarna compozitia in tava si niveleaz-o.
7. Da negresa lipicioasa la cuptor pentru 45-50 de minute la cuptor la 180 grade.
8. Retine ca, in cazul acestei retete de negresa, nu poti verifica daca este patrunsa cu scobitoarea, deoarece ea trebuie sa ramana lipicioasa.