Un desert usor de facut, prezentabil si incredibil de gustos si cremos.
Reteta de musuroi de cartita a fost trimisa de Nadia Budur, din Braila.

Ingrediente pentru blat

6 oua 6 linguri zahar 7 linguri faina 3 linguri cacao un varf cutit sare un plic praf de copt o lingurita esenta de rom 30 ml ulei 30 ml apa

Ingrediente pentru umplutura

200 ml frisca lichida indulcita 500 ml smantana pentru gatit 4 linguri zahar pudra o pastaie vanilie 50 g ciocolata tocata 4-5 banane 1-2 plicuri intaritor frisca (sau un plic gelatina 10 g) o lingurita cacao, pentru pudrat
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea.
  2. Se cerne faina impreuna cu cacaua si cu praful de copt, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca. Peste compozitia formata se pun galbenusurile treptat, apoi esenta, si se omogenizeaza usor. Se unge cu ulei o forma de tort cu diametrul de 26 cm, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia pentru blat. Se baga forma in cuptorul preincalzit si se coace blatul 35-40 de minute, la foc mic.
  3. Pentru crema, se amesteca frisca bine cu smantana, zaharul pudra, miezul pastaii de vanilie si se incepe mixarea, la viteza mica. Dupa 3 minute, se adauga plicurile de intaritor pentru frisca, apoi se incorporeaza ciocolata tocata fin si se da vasul la rece.
  4. Se scoate blatul de la cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, se scobeste, obtinand o adancitura in care se vor aseza banane feliate. Peste ele se pune crema, apoi se presara miezul de blat faramitat. Se preseaza usor cu mana pentru a se lipi de crema, se pudreaza cu cacaua, apoi se da la rece pentru cateva ore.