Are o denumire complexa si sofisticata, insa se prepara mai usor decat ai crede. Iar aspectul e unul desavarsit! Reteta de moelleux au chocolat a fost testata si trimisa de Nadia Budur, din Braila.

Ingrediente

200 g ciocolata 80% cacao 100 g unt 2-3 cuburi ciocolata alba 2 oua + 2 galbenusuri 100 g zahar tos 4 linguri unt de arahide 3 linguri faina o lingura unt + 2 linguri cacao pentru uns formele
Mod de preparare:
  1. Se incinge cuptorul si se ung bine cu unt formele, apoi se tapeteaza cu cacao.
  2. Se pun intr-o craticioara untul si ciocolata si se topesc la foc mic, amestecand, pana se obtine o crema omogena.
  3. Intr-un bol mare, se amesteca ouale si zaharul tos cu mixerul. Se adauga amestecul de ciocolata, care se lasa sa se raceasca in prealabil. La final, se pune faina, amestecand cu o spatula de sus in jos.
  4. Se toarna compozitia in vasele pregatite, astfel incat sa fie pline pe jumatate, apoi se pune in mijloc o lingurita unt de arahide si deasupra putina ciocolata alba rasa, apoi se toarna inca putina compozitie de ciocolata, astfel incat vasul sa fie 3/4 plin.
  5. Se coc prajiturelele 10-12 minute maximum, timpul variind in functie de cuptorul fiecaruia. Se scot din forma si se consuma calde.

Choux cu crema de ciocolata

Negresa cu portocale

Prajitura “Mara”