Primavara este anotimpul verdeturilor, iar din toata varietatea disponibila pe piata, ar fi chiar pacat sa nu prepari si o mancare de urzici cu usturoi, servita cu o portie zdravana de mamaliguta alaturi.

Ingrediente

o ceapa medie 4 catei de usturoi 10 gramajoare de urzici/400 g 2 linguri faina 200 ml lapte 200 ml apa sare piper un praf nucsoara 1/2 lingurita boia de ardei dulce 2 linguri ulei
Mod de preparare:

1. Spala bine urzicile si opareste-le in apa clocotita, pana cand isi schimba culoarea, apoi toaca-le marunt.
2. Caleste o ceapa in uleiul incins pentru 1-2 minute, apoi adauga faina amesteca energic.
3. Imediat dupa, toarna apa si laptele si fierbe compozitia pana cand incepe sa se ingroase.
4. Adauga usturoiul taiat feliute, urmat de urzica tocata, potriveste de sare si piper si adauga restul condimentelor.
5. Serveste mancarea de urzici cu mamaliguta si smantana si/sau cu un ou ochi alaturi.

S-ar putea sa-ti placa si: