Perfect pentru un pranz usor, borsul cu leurda este un deliciu sanatos si gustos. In plus, reteta este una economica, asa incat fiecare portie costa doar 3 lei.

Ingrediente

2 legaturi ceapa verde 10 legaturi leurda un morcov 5 oua 100 ml smantana 500 ml bors o legatura marar sare 2 linguri ulei
Mod de preparare:
  1. In oala de fiert se pune ceapa verde tocata la calit in ulei si apoi se adauga morcovul ras. Dupa 5 minute se toarna apa. Intre timp, patru oua se fierb sa fie tari, se curata si se taie felii. Oul ramas se amesteca cu smantana si un praf de sare.
  2. Peste ceapa si morcovul care fierb se adauga leurda spalata si taiata fasiute.
  3. Cu borsul fiert se acreste supa din oala, se lasa sa dea un clocot si se drege cu ou si smantana amestecand mereu.
  4. Se trage de pe foc, se pune mararul si se acopera cu un capac. Dupa 10 minute se aduce la masa cu bucatele de oua fierte.
din aceeasi categorie