Iti plac delicioasele prajiturele in varianta cu ciocolata? Invata cum poti prepara acasa macarons cu ciocolata cu putin efort.

Ingrediente

125 g zahar pudra 60 g faina de migdale 30 g cacao 2 albusuri 70 g zahar un praf de sare

Ingrediente pentru crema de ciocolata

120 ml smantana pentru frisca 120 g ciocolata amaruie 1 lingura unt
Mod de preparare:

1. Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si cacaua si cerne-le deasupra unui castron. Bate albusurile spuma ca pentru bezele, adaugand zaharul.
2. Foloseste o spatula si incorporeaza ingredientele uscate in albusuri. Cand ai omogenizat compozitia, pune-o intr-un pos si formeaza macarons in tavi tapetate cu hartie de copt.
3. Fiecare jumatate de macarons trebuie sa aiba 2-3 cm dimensiune si bine ar fi sa incerci sa le faci egale si usor distantate unele de altele.
4. Dupa ce ai umplut o tava, bate de cateva ori tava de blatul de lucru, incat sa elimini bulele de aer, apoi las-o sa stea timp de 15-20 de minute.
5. Da tava la cuptor pentru 13 minute, rotind tava la jumatatea timpului de coacere, iar cand le scoti lasa-le sa se raceasca pe tava.
6. In rastimp, pregateste crema de ciocolata, topind la microunde sau la bain marie ciocolata impreuna cu smantana, apoi amestecand untul.
7. Cand s-a racit si crema, pune-o in pos si pune cate 1 lingurita (estimativ) de crema intre fiecare 2 macarons.
8. Serveste-le ziua urmatoare, cand devin mai fragede si mai gustoase.

Incearca si alte retete de macarons