La fel de gustoasa ca reteta originala, insa ceva mai sanatoasa, caci nu contine carne. Incearca o delicioasa lasagna vegetariana, cu spanac si ciuperci

Ingrediente

9 foi de lasagna 430 g branza de vaci 300 g spanac congelat 300 g mozzarella rasa 80 g parmezan ras 1/2 legatura patrunjel

Ingrediente pentru sosul de ciuperci

50 g unt 2 catei usturoi 400 g ciuperci champignon 1 ceapa 2 linguri faina 700 ml lapte la temperatura camerei 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano sare piper
Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul si topeste untul intr-o tigaie inalta. Adauga usturoiul, ciupercile si ceapa in tigaie, toate taiate marunt.
2. Dupa 3-4 minute, adauga si faina si amesteca pana ce sosul devine usor maroniu, apoi adauga treptat laptele.
3. Amesteca pana cand se ingroasa compozitia, apoi adauga condimentele si da sosul deoparte.
4. Fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj si scurge-le. Asaza un strat de sos de ciuperci pe fundul unei tavi termorezistente, urmate de 3 foi de lasagna puse una langa cealalta.
5. Completeaza cu jumatate din cantitatea de branza, apoi cu jumatate din cantitatea de spanac, un strat de sos de ciuperci, o treime din cantitatea de mozzarella si o treime din cea de parmezan.
6. Asaza din nou foile de lasagna si continua in aceeasi ordine, punand branza ramasa, spanacul ramas, sos de ciuperci, aceeasi cantitate de mozzarella, aceeasi cantitate de parmezan. Deasupra intregii compozitii asaza ultimele 3 foi de lasagna ramase si pune deasupra sosul de ciuperci si restul de branzeturi rase ramase.
7. Da compozitia la cuptor pentru 40-45 minute, apoi lasa lasagna la foc mai iute pentru 5 minute. Serveste lasagna cu ciuperci cu patrunjel presarat deasupra.