Mult mai buna decat cea pe care o gasesti in comert, inghetata de vanilie preparata in casa este solutia perfecta pentru un desert racoros. Ideala in alimentatia copiilor, intrucat puteti controla si cantitatea de zahar continut.

500 ml lapte integral o pastaie vanilie 6 galbenusuri 150 g zahar 250 ml frisca lichida 4 felii rotunde pepene galben 4 lingurite miere 50 g fructe uscate
Mod de preparare:
  1. Se pune laptele intr-o craticioara, se adauga semintele pastaii de vanilie si se lasa la fiert. Se stinge focul, se acopera si se lasa asa.
  2. Intre timp, galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana ce se albesc.
  3. Se toarna putin cate putin laptele peste crema de galbenus, se amesteca cu furculita si apoi, mai delicat, cu telul. Se repune pe foc, fara a lasa sa fiarba si se amesteca pana ce se obtine o crema groasa.
  4. Se trage de pe foc, se toarna frisca lichida batuta, se amesteca si se pune intr-o cutie la frigider. Se lasa 8 ore si de doua ori, la fiecare trei ore se scoate si se amesteca. Se serveste cu pepene galben, miere si fructe uscate, dupa gust.