Pofta de gogosi? Le poti prepara de post sau de dulce, fara dospire, fara framantare, in maxim 30 de minute! Si nu, nu trebuie sa-ti faci griji, ies tare pufoase!

Ingrediente pentru aluat

200 g margarina 240 ml lapte de soia 3 linguri ulei 550 g faina 300 g zahar 1 lingura praf de copt 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu un praf sare

Ingrediente pentru umplutura si servire

gem/crema de ciocolata zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Topeste margarina cu uleiul si laptele de soia intr-o cratita. Separat, combina faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si praful de sare.
  2. Toarna ingredientele lichide in cele uscate si amesteca pana obtii un aluat usor lipicios.
  3. Ia cate 1-2 linguri de compozitie, intinde aluatul usor cu degetele pe un blat infainat, pune o lingurita din umplutura preferata la mijloc (gem, crema de ciocolata, crema de vanilie, etc).
  4. Strange marginile aluatului in jurul compozitiei si lipeste-le cat mai bine.
  5. Prajeste gogosile in baie de ulei cateva secunde pe fiecare parte, pana devin aurii. Scoate-le si trece-le prin zahar pudra inainte de servire.

Sfat util:

✽ Nu mananci de post? Prepara gogosile la fel de usor, inlocuind margarina cu untul, iar laptele de soia cu lapte obisnuit, pastrand cantitatile.

Gogosi cu zahar si scortisoara

Gogosi din banane

Castagnole cu ricotta