Sunt perfecte la micul dejun, dar sunt potrivite si ca desert, servite cu sirop, ciocolata, fructe sau frisca. Gofrele belgiene sunt foarte versatile si le poti servi exact asa cum le preferi.

o lingurita drojdie 380 g faina 3 linguri zahar un praf sare 75 g unt topit 2 oua 350 ml lapte esenta vanilie
Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia, impreuna cu o lingura din zahar, in laptele cald, apoi lasa compozitia sa creasca 10 minute.
2. Bate albusurile oualor pana devin o spuma usoara. Intr-un alt recipient amesteca laptele in care ai dizolvat drojdia cu galbenusurile, restul de zahar, untul topit, vanilia, faina si sarea.
3. Incorporeaza albusurile in compozitia cu laptele cu spatula, folosind miscari de jos in sus, apoi lasa compozitia sa creasca la cald.
4. Cand aluatul a crescut, preincalzeste aparatul de gofre si toarna cam 2-3 linguri pentru fiecare gofra, apoi gateste-le pana devin rumenii.
5. Serveste gofrele belgiene cu fructe, ciocolata, frisca, etc.

Sfat util

✽ Daca vrei sa servesti gofre belgiene la micul dejun, dar nu ai suficient timp dimineata pentru a prepara si a astepta ca aluatul sa creasca, prepara-l de seara si lasa-l la frigider, acoperit cu o folie. Va creste mai lent, iar dimineata va fi perfect pentru un mic dejun delicios.

Vezi si alte retete pentru micul dejun