Traditional italiene, aceste furecuri se numesc “Brutti ma buoni”, adica “Urate, dar bune”. Cum gustul conteaza mult mai mult decat aspectul, fursecurile sanatoase merita pe deplin sa fie incercate.

Ingrediente

1 albus de ou 80 g zahar 100 g alune de padure un praf de sare
Mod de preparare:

1. Coace alunele la 180° cam 15 minute, raspandite pe o tava, pana cand li se desprinde usor coaja si devin aurii.
2. Scoate alunele din cuptor, iar cand se racesc putin decojeste-le cu mana.
3. Lasa-le sa se raceasca complet, apoi macina-le in robotul de bucatarie sau in rasnita.
4. Preincalzeste cuptorul la 150 gc si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
5. Bate albusul de ou cu praful de sare intr-un castron, pana ce se intareste.
6. Folosind o spatula, amesteca delicat zaharul si alunele de padure.
7. Cu ajutorul a doua linguri, formeaza fursecurile cu alune de padure in tava, impingand cu una din linguri aluatul din cealalta.
8. Coace fursecurile cu alune pana ce sunt auriu inchis, cam 30 de minute.

Mod de pastrare:

in recipient acoperit, maxim 1 saptamana

Valori nutritionale:

Calorii: 88

Carbohidrati: 8 g

Proteine: 2 g

Sodiu: 20 mg

Fibre: 1 g

Grasimi: 6 g

din aceeasi categorie