Urmand aceasta reteta, obtii cele mai pufoase fursecuri in timp record, cu un ingredient neobisnuit, pe care nu te-ai gandi sa-l adaugi in prajituri. Denumirea de fursecuri inteligente (similara prajiturii inteligente) vine de la modul in care desertul se stratifica in timpul coacerii. Asa obtii fursecuri aromate, cu multe straturi de foi, desi nu intinzi compozitia decat o data, fara sa o impaturesti!

Ingrediente

560 g faina 1 lingura praf de copt 1 lingura zahar 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 65 g margarina 240 ml bautura carbogazoasa de lamaie/lime 240 g smantana 100 g unt
Mod de preparare:
  1. Intr-un bol incapator, pune faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si zaharul si amesteca-le.
  2. Adauga margarina si marunteste-o cu o furculita, pana e distribuita in mod egal. Adauga smantana si bautura racoritoare, amesteca pana obtii un aluat omogen, apoi framanta-l cu mana pana 1 minut.
  3. Intinde aluatul pe un blat presarat cu faina la grosimea de 1-2 cm si taie-l cu o forma de prajituri sau un pahar.
  4. Topeste untul si pune-l intr-o tava termorezistenta. In unt asaza fursecurile si da-le la cuptor pentru 20-25 minute, la 180 grade, sau pana cand se rumenesc.