Vrei sa urmezi modelul americanilor si sa organizezi o masa mare in familie, fie ea de Thanksgiving sau cu o alta ocazie? Un curcan intreg la cuptor garantat va satura toti invitatii!

Ingrediente

1 curcan intreg (cca 5 kg) sare piper o ceapa, taiata felii 1 lingurita cimbru 2 lingurite rozmarin 2 lingurite frunze salvie 1 capatana usturoi 100 ml unt topit 500 ml supa concentrata de pui
Mod de preparare:

1. Asaza gratarul in cuptor pe cea mai joasa pozitie si preincalzeste cuptorul la 230 grade.
2. Spala si sterge apoi curcanul intreg cat mai bine cu servete de bucatarie, presara sare si piper in interiorul golit, apoi umple-l cu ceapa taiata felii mari, cimbru, rozmarin, salvie si usturoi.
3. Leaga picioarele curcanului cu sfoara de bucatarie, iar aripile strecoara-le sub corp. Unge curcanul intreg cu unt din abundenta, apoi presara sare si piper din belsug.
4. Asaza curcanul pe un gratar, iar gratarul asaza-l intr-o tava de cuptor. In tava toarna supa concentrata de pui (poate fi inlocuita si cu apa, insa nu iese curcanul la fel de aromat).
5. In lipsa unui gratar, asezati curcanul direct in tava, dar ridicati de la bun inceput gratarul cuptorului mai sus cu un nivel, pentru a evita arderea preparatului.
6. Da curcanul intreg la cuptor pentru 4 ore, scazand temperatura la 180 grade. La fiecare 30 minute, deschide cuptorul si adu din sosul din tava peste curcanul rumen.