Aceasta este poate cea mai simpla prajitura cu lapte, pentru care nu ai nevoie decat de 6 ingrediente! O prepari usor si o bagi la cuptor in timp record!

Ingrediente

3 oua mari 350 ml lapte integral 1 conserva lapte condensat (400 ml) 2 linguri esenta de vanilie

Ingrediente pentru caramel

200 g zahar 60 ml apa
Mod de preparare:
  1. Bate ouale cu cele 2 tipuri de lapte si esenta de vanilie pana la incorporare. Intr-o cratita mai groasa, pune zaharul si apa pentru sosul de caramel si da-le la foc.
  2. Amesteca la inceput, pana cand zaharul se topeste, apoi inclina ocazional cratita pentru a omogeniza. Caramelul este gata cand capata o culoare auriu-aramie.
  3. Toarna sosul de caramel intr-o tava de tort si lasa-l 5-10 minute sa se intareasca, apoi adauga amestecul de lapte cu oua.
  4. Pune tava de tort intr-o tava mai mare, plina cu apa si da-le impreuna la cuptor pentru 40-50 de minute, sau pana cand compozitia nu mai este lichida.
  5. Lasa flanul sa se raceasca complet si da-l la frigider 2-3 ore. Scoate prajitura din tava intorcand-o pe un platou si serveste-o cu sos de caramel si fructe.

Vezi reteta de lapte condensat

Placinta greceasca cu lapte

Spuma de caramel cu ciocolata alba

Cheesecake cu caramel