Fajitas de pui sunt o gustare mexicana delicioasa, care se face foarte usor si potoleste foamea rapid. Daca preferati ca fajitas sa nu fie picante, eliminati din reteta pudra de chili.

Ingrediente

o ceapa mare 2 ardei grasi verzi 1 ardei gras rosu 500 g piept de pui 2 linguri ulei de masline 1 lime 8 lipii mexicane (tortillas) 120 g smantana frunze de coriandru proaspat (optional)

Ingrediente pentru sos

1 lingura de pudra chili 1/2 lingurita paprika 1/4 lingurita pudra de usturoi 1/4 lingurita chimion 1 lingurita zahar 1/2 lingura amidon piper sare
Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 200°. Amesteca toate ingredientele pentru asezonare si lasa-le de-o parte.

2. Taie ceapa si ardeii in fasii lungi si pune-le intr-o tava termorezistenta. Taie si puiul in fasii subtiri si lungi, apoi adauga-le peste legume.

3. Pune sosul peste amestecul de legume si pui, urmat de uleiul de masline, apoi amesteca ingredientele cu mainile pentru a repartiza sosul.

4. Baga tava in cuptor pentru 35-40 minute, amestecand cu o lingura de lemn la jumatatea timpului pentru a intoarce ingredientele.

5. Stoarce sucul de la jumatate de lime in tava dupa ce o scoti din cuptor.

6. Repartizeaza amestecul de legume si carne pe fiecare lipie, urmat de cateva frunze tocate de coriandru.

Sursa foto: 123rf