O reteta clasica, dar pe care multi o adora: eclere cu frisca si crema delicioasa de vanilie. Se fac usor, insa dispar mai repede decat din vitrina unei cofetarii!

Ingrediente pentru aluatul de eclere

120 ml apa 120 ml lapte 115 g unt 4 oua 1/2 lingurita sare

Ingrediente pentru crema de vanilie

500 ml lapte o lingura cu varf amidon 4 galbenusuri 2-3 linguri zahar (dupa gust) esenta/pastaie vanilie un praf sare

Ingrediente pentru frisca

300 ml smantana pentru frisca 2-3 linguri zahar pudra (dupa gust)
Mod de preparare:

 

Pregatirea cremei de vanilie

  1. Combina toate ingredientele pentru crema de vanilie intr-o cratita si adu cratita la foc mediu. Amesteca in mod constant pentru 7-8 minute, pana cand crema de vanilie se ingroasa.
  2. Pune crema de vanilie intr-un castron si asaza o bucata de folie alimentara in contact cu compozitia, incat sa eviti formarea crustei. Lasa crema de vanilie sa se raceasca.

Pregatirea cojilor de eclere

  1. Combina laptele cu apa, praful de sare si untul taiat cubulete (se topeste mult mai usor). Adu-le intr-o cratita la foc mediu pana ce untul se topeste complet.
  2. Da cratita de pe foc si adauga faina toata odata. Amesteca energic cu o spatula pana cand aluatul s-a desprins complet de margini si a capatat o structura. Adu cratita inapoi la foc mic si intoarce aluatul energic pentru 1-2 minute, pentru a scoate umezeala din el.
  3. Pune compozitia intr-un bol de mixer si bate-o pentru 1 minut la viteza mare, pentru a elimina aburul si a preveni gatirea oualor. Adauga apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare noua aditie. Pune compozitia intr-un pos cu cel mai mare varf rotund si formeaza eclerele de dimensiuni potrivite, pe o foaie de copt asezata intr-o tava.
  4. Da tava la cuptor la 180 de grade pentru 25-35 minute, sau pana cand eclerele se rumenesc frumos. Lasa-le sa se raceasca 5 minute in cuptorul stins inainte de a le scoate.

Asamblarea eclerelor cu frisca si crema de vanilie

  1. Bate frisca cu zaharul pudra pana cand se tine de tel. Pune atat frisca cat si crema de vanilie racita in cate un pos cu varf stelat.
  2. Taie eclerele “pe burta”, indeparteaza partea de sus, spriteaza crema de vanilie, deasupra spriteaza frisca si pune “capacul” la loc. Serveste eclerele cu frisca si vanilie racite in prealabil.