O prajitura ce a facut furori pe internet si pe care Diana Stroe din Valcea, a testat-o si ne-a trimis reteta detaliata. Uite cat de usor se face cozonacul floare cu ciocolata.

Ingrediente

500 g faina 300 ml lapte caldut 2 linguri zahar pudra 50 g unt 2 galbenusuri o fiola esenta de vanilie 10 g drojdie proaspata un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

un borcan mic crema de ciocolata cu alune, din comert

Ingrediente pentru uns

un ou
Mod de preparare:
  1. Se prepara o maia din drojdie, 100 ml lapte caldut si 2 linguri de faina (din cele 500 g) si se lasa sa creasca. Dupa ce a crescut, se amesteca maiaua cu restul de faina, zaharul pudra, untul, galbenusurile, esenta de vanilie, praful de sare si putin cate putin din lapte, pana ce totul se omogenizeaza si se formeaza un aluat putin lipicios. Acesta se lasa la crescut intr-un castron acoperit, pana cand isi dubleaza volumul.
  2. Cand si-a dublat volumul, se ia aluatul si se imparte in 4 parti egale din care se intind 4 foi rotunde, egale.
  3. Peste prima foaie se intinde crema de ciocolata, se pune a doua foaie, se unge iar cu crema, se pune a treia foaie si se unge si aceasta cu crema, peste care se pune ultima foaie.
  4. In mijlocul foilor se pune un pahar cu gura in jos, se decupeaza de langa pahar catre margine in 4 parti egale, apoi fiecare parte in jumatate si iar fiecare felie obtinuta se mai taie inca o data. Astfel se obtin 16 bucati. Se ridica paharul de pe aluat si se iau cate 2 fasii care se rasucesc de doua ori, unindu-le la capat.
  5. Odata floarea formata, se pune in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt, se unge cu ou batut si se da la cuptor pana se rumeneste frumos.