Cozonacul cu nuca este o reteta delicioasa, care nu trebuie sa lipseasca din meniul de sarbatoare. 

Ingrediente pentru maia

50 ml lapte caldut 10 g de drojdie proaspata o lingurita de zahar pudra o lingurita de faina

Ingrediente pentru aluat

330 g faina un galbenus 60 ml de lapte caldut 50 g de unt 1/2 lingurita de sare

Ingrediente pentru umplutura

50 g de nuci 150 g de alune 100 ml de lapte 50 g zahar pudra un ou o lingura de miere un pic de esenta de rom o lingurita de scortisoara

Ingrediente pentru copt

100 ml de lapte 3 linguri de zahar
Mod de preparare:

1. Pentru maia, in laptele caldut se dizolva drojdia, se adauga zaharul si faina, se amesteca si se lasa 5 minute la cald, sa creasca.
2. Apoi, se pun in cuva robotului faina, sarea, un galbenus, laptele caldut, untul topit si maiaua. Se lasa 15 minute. Se mixeaza bine pana se obtine un aluat omogen, apoi se acopera vasul si se lasa aluatul la crescut, intr-un loc cald, pentru 90 de minute.
3. Pentru umplutura, nucile si alunele se mixeaza, se adauga laptele caldut amestecat cu zaharul, se amesteca, se pun romul si scortisoara, se amesteca pentru a se raci si apoi se adauga oul si mierea. Se amesteca foarte bine.
4. Aluatul se pune pe masa, se intinde, se umple, se ruleaza si se pune in tava unsa cu ulei. Se unge cu lapte indulcit si se lasa 30 de minute. Se coace apoi 35 de minute si, la final, cat este cald, se unge din nou cu lapte indulcit si se lasa 15 minute in tava. Apoi se scoate si se lasa la racit complet.