Asa iti ies cele mai fragede si aromate cornulete vanilate! Alternativ, in locul untului, poti folosi si untura in reteta, iar gustul va fi cu atat mai bogat.

Ingrediente

230 g unt 5 linguri zahar 210 g faina 100 g faina de migdale un praf de sare esenta de vanilie

Ingrediente pentru servit

zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Bate untul moale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce obtii o compozitie pufoasa. Amesteca ingredientele uscate intre ele (faina, zahar, faina de migdale, praful de sare).
  2. Uneste cele doua compozitii si mixeaza-le pana ce obtii un aluat dens si nelipicios. Ia ~1 lingura de compozitie, formeaza o bila, apoi da-i forma cat mai cilindrica si alungita.
  3. Incovoiaza cornuletele incat sa capete forma de semiluna si asaza-le pe o tava tapetata cu foaie de copt. Da piscoturile la cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute la 180 grade, pana devin usor aurii, apoi serveste-le pudrate cu zahar din belsug.

Fursecuri Amaretti

Turta dulce glazurata cu ciocolata

Nuci