Cand aveti invitati si nu stiti cu ce sa ii serviti, incercati aceasta reteta delicioasa de corabioare cu mere.

Reteta trimisa de Cristiana Ene.

Ingrediente

500 g foitaj pentru placinte 500 g mere 4 linguri zahar o lingurita scortisoara un plic zahar vanilat
Mod de preparare:
  1. Se rad merele pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc impreuna cu zaharul. Cantitatea de zahar se poate modifica in functie de cat de dulci sunt merele.
  2. Dupa ce se calesc, merele se presara cu scortisoara si cu zaharul vanilat.
  3. Foitajul de placinta se decongeleaza, se taie in patrate si, pe fiecare patrat, se asaza o lingura din umplutura de mere. Forma de corabioare este data de felul in care se impatureste aluatul. Unul din colturile patratului se pune peste umplutura, iar celalalt colt se ridica putin, astfel ca la copt sa dea forma unei panze in vant. Se coc pana se rumenesc usor deasupra.