Ii pregatesti rapid, mai rapid chiar daca ai o portie de piure ramasa de la o alta masa, si sunt o gustare excelenta pentru musafiri. Serveste coltunasii cu cartofi impreuna cu smantana, dupa ce se racesc putin (mijlocul e mai fierbinte decat suprafata exterioara).

Ingrediente

aluat de foietaj 500 g cartofi 3 linguri smantana 3 linguri crema de branza moale 1 lingurita pudra de usturoi 1 ou 2 linguri de lapte sare piper
Mod de preparare:

1. Fierbe cartofii cu un praf de sare pana cand intra furculita cu usurinta, apoi zdrobeste-i ca pentru piure.
2. Adauga smantana, pudra de usturoi, crema de branza si potriveste de sare si piper.
3. Intinde putin cu facaletul aluatul pe o suprafata presarata cu faina, apoi taie bucati de aluat folosind un pahar cu diametrul suficient de mare incat sa formeze cercuri potrivite pe forma de coltunasi.
4. Pune cate ~o lingura de compozitie in centrul fiecarei bucati de aluat si unge marginile cu putin ou batut cu lapte. Formeaza coltunasii cu forma speciala si unge-i din nou cu compozitia de ou. Da-i la cuptor pe o tava tapetata cu hartie de copt pentru 25-30 de minute, sau pana cand se rumenesc.

Sfat util

✽ Daca nu ai forma speciala, uneste marginile aluatului si preseaza-le cu furculita. Vei obtine un efect similar.

Incearca si alte retete traditionale romanesti