Iata o reteta de clatite pe care iubitorii de ciocolata o vor indragi! Pregatite asa, ies pufoase si aromate, iar in ceea ce priveste umplutura, doar imaginatia te poate limita: umple-le cu frisca, nuci si fructe, cu gem sau chiar cu crema de ciocolata, daca iti place sa mergi pana la capat cu un ingredient-cheie.

Ingrediente

3 oua 160 g faina 250 ml lapte 3 linguri cacao 2 linguri zahar 50 g unt esenta de vanilie/1 lingura zahar vanilat
Mod de preparare:
  1. Bate ouale spuma cu zaharul, apoi adauga cacaua si laptele, urmate de faina.
  2. Incorporeaza untul topit si esenta de vanilie sau zaharul vanilat. Aluatul ar trebui sa arate ca o ciocolata cu lapte mai groasa.
  3. Incinge o tigaie antiaderenta si prajeste clatitele pe ambele parti cate 1-2 minute, pana ce se rumenesc usor.
  4. Ca umplutura pentru clatitele cu ciocolata poti folosi frisca, fructe, nuci, inghetata, dulceata sau chiar crema de ciocolata, daca este ingredientul tau preferat.

S-ar putea sa-ti placa si:



Clatite daneze traditionale cu fructe de padure

Clatite daneze traditionale (Aebleskiver)