Incearca o reteta de clafoutis diferita de cea traditionala, care se face cu cirese. Varianta trimisa de Alexandru Filip, din Mehedinti, se prepara cu pere.

Ingrediente

750 g pere sucul de la o lamaie 2 linguri pesmet 250 g faina 20 g unt 100 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat un praf sare 1/2 lingurita scortisoara 125 ml lapte 4 oua
Mod de preparare:

 

  1. Se curata perele, se taie sferturi care se golesc de samburi si casutele lor, apoi se taie felii si se stropesc cu sucul de lamaie. Cuptorul se incinge la 170°C, se unge o forma de tarta cu unt si se presara uniform pesmet pe fundul tavii. Se repartizeaza perele in tava.
  2. Se amesteca faina cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si scortisoara. Separat, laptele se amesteca bine cu ouale, apoi se inglobeaza in compozitia de faina. Se toarna compozitia deasupra feliilor de pere.
  3. Se coace tarta 40 de minute in cuptorul incins, se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza dupa preferinta.

Incearca si alte retete de clafoutis