Aromat si super cremos, acest cheesecake este o delicatesa pentru toti iubitorii de caramel. Unde mai pui ca se prepara foarte usor, fara sa fie nevoie sa aprinzi cuptorul.

Ingrediente

250 g biscuiti simpli 100 g unt topit 700 g crema de branza la temperatura camerei 350 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar 3-4 linguri sos caramel (dupa gust)

Pentru ornare

4-5 linguri sos caramel 50 g nuci tocate
Mod de preparare:

 

1. Macina biscuitii intr-un robot de bucatarie. Toarna untul topit peste biscuiti si omogenizeaza.
2. Preseaza amestecul obtinut intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si da tava la rece pentru 30 de minute.
3. Bate crema de branza cu smantana pentru frisca, zaharul si caramelul. Gusta pentru a verifica daca este suficient de dulce, iar daca e necesar mai adauga zahar.
4. Pune amestecul de branza in tava si da cheesecake-ul la rece pentru 4 ore. Cand prajitura s-a intarit, scoate-o si glazureaz-o cu sosul de caramel si orneaz-o cu nucile tocate marunt cu cutitul.

Vezi si