Adori aroma delicioasa a cafelei si iti place sa mananci cheesecake? Cele doua merg combinate de minune impreuna!

Ingrediente pentru blat

250 g biscuiti cu cacao 100 g unt

Ingrediente pentru crema de branza

700 g crema de branza 6 linguri de zahar 100 ml smantana pentru frisca esenta vanilie 1 lingurita gelatina 2 linguri apa 2 linguri cafea instant
Mod de preparare:

1. Zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie sau folosind un facalet, apoi topeste untul si amesteca-l cu biscuitii. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si preseaza compozitia obtinuta in tava, apoi da-o la rece pentru 30 de minute. Lasa gelatina sa se dizolve in apa pentru 10 minute.
2. Bate crema de branza cu zaharul si esenta de vanilie. Separat, bate smantana pentru frisca si adauga cele 2 linguri de cafea instant odata ce s-a intarit frisca. Odata ce gelatina s-a umflat, incalzeste-o 10 secunde la microunde. Uneste cele doua creme obtinute si adauga gelatina, apoi amesteca folosind o spatula.
3. Toarna crema de cafea in tava, niveleaza si da tava din nou la rece pana se intareste (minim 2 ore). Decoreaza cheesecake-ul cu cafea cu sos de ciocolata si sos de caramel inainte de servire.

Sfat util
✽ Daca preferi sa folosesti cafea neagra, inlocuieste cele 2 linguri de cafea instant cu 50 ml de cafea tare.

Vezi si alte retete de cheesecake

Incearca si alte deserturi fara coacere