Venirea primaverii e momentul PERFECT pentru un chec pufos, plin cu cirese, de care sa te bucuri cat sunt ciresele pe piata! Il poti pregati si in restul anului, daca pui cirese la pastrare la congelator sau cu cirese din ciresata.

Ingrediente

5 oua 200 g unt 300 g zahar coaja unei lamai 250 g+2 linguri faina un plic praf de copt 160 ml lapte 350 g cirese fara samburi esenta vanilie un praf sare zahar pudra
Mod de preparare:

1. Spala ciresele, curata-le de samburi si codite, apoi tavaleste-le prin cele doua linguri de faina.

2. Bate untul moale cu zaharul pentru 5-6 minute si adauga apoi galbenusurile, faina (treptat) si laptele.

3. Bate albusurile spuma cat mai bine, apoi incorporeaza-le cu o spatula in prima compozitie.

4. Toarna aluatul obtinut intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina, apoi asaza ciresele deasupra. Da tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau pana cand tortul cu cirese trece testul scobitorii.

5. Serveste checul pufos cu cirese pudrat cu zahar sau simplu.