O felie de chec langa o cana cu lapte cade bine oricui si, de aceea, am pregatit o reteta gustoasa.

Ingrediente pentru compozitie

200 g faina 150 g zahar 4 oua 1/2 pliculet praf de copt 100 g unt o lamaie

Ingrediente pentru glazura

un albus 100 g zahar pudra sucul unei jumatati de lamaie si coaja rasa cateva picaturi esenta vanilie

Ingrediente pentru tava

o lingurita unt o lingura faina
Mod de preparare:
  1. Se topeste untul, la bain-marie sau la microunde, la temperatura mica.
  2. Se razuie lamaia si apoi se preseaza pentru a obtine sucul. Separat, se amesteca faina, zaharul si praful de copt.
  3. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi untul topit, coaja rasa si sucul de lamaie. Aluatul obtinut se toarna in forma de copt unsa si infainata, se coace 40 de minute si se lasa apoi sa se raceasca.
  4. Pentru glazura, toate ingredientele se pun intr-un castron la bain-marie si se amesteca bine cu telul pentru 3 minute. Se scoate si se continua amestecarea pana se obtine o pasta omogena care se toarna peste checul asezat pe un gratar. Se lasa sa se inchege glazura si apoi se taie.