In zilele de iarna, cand fructele proaspete sunt mai greu de gasit, aceasta reteta de chec cu fructe uscate iti va potoli pofta de desert fructat.

Ingrediente

3 oua 300 g faina 150 ml ulei 200 g zahar o lingurita bicarbonat de sodiu 200 ml iaurt 200 g mix de fructe uscate
Mod de preparare:
  1. Se bat ouale cu zaharul cu mixerul, pana cand se dubleaza compozitia. Se adauga iaurtul si uleiul si se incorporeaza usor. Se adauga apoi faina amestecata cu bicarbonatul si se amesteca, dupa care, la final, se pun si fructele uscate maruntite in prealabil.
  2. Se imbraca doua tavi de chec cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace 20 de minute. Dupa ce s-a rumenit usor, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se serveste cu ceai sau cafea.

Sfaturi utile

✽ Nucile si alunele pe care le folosesti la chec trebuie coapte cateva minute in cuptorul incins, cu grija sa nu se arda. Astfel, vor avea gust mai bun si nu se vor rancezi.

✽ Tine stafidele in rom cateva ore inainte de a le adauga in aluat, apoi lasa-le sa se scurga bine. Aroma checului va fi mai bogata. Presara checul cu zahar pudra inainte de a-l servi.