Reteta asta de blat de tort e atat de simpla, incat o vei retine mult timp, chiar si dupa ce o faci. Nu ai nevoie decat de 5 ingrediente, pe care le amesteci, dai compozitia la cuptor si blatul de tort e gata.

 

Ingrediente

250 g unt 250 g zahar 250 g faina care creste singura 4 oua coaja a 1/2 portocala
Mod de preparare:
  1. Combina untul moale cu zaharul, apoi adauga ouale, urmate de faina. Mixeaza aluatul intr-un robot de bucatarie sau intr-un mixer.
  2. Tapeteaza o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt (Jamie recomanda cantitatile pentru o tava cu diametrul de 23 cm).
  3. Da blatul de tort la cuptor pentru 20 de minute la 170 grade. Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l pe jumatate si umple-l cu crema si ingredientele preferate.

Sfaturi utile:

✽ Jamie Oliver recomanda servirea tortului cu crema de lamaie, crema de vanilie cu mascarpone si zmeura.

✽ In situatia in care nu gasesti faina care creste singura, foloseste aceeasi cantitate de faina obisnuita, dar adauga si 1 pliculet de praf de copt si 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu.