Ai pofta de un dulce puternic, bogat si insiropat? Atunci e musai sa fie turcesc! Reteta asta de cataif e exact ce cauti.

Ingrediente

500 g fidea 500 g branza de vaci 300 g unt topit plus o nuca pentru tava 200 g zahar pudra esenta de vanilie coaja rasa a unei lamai

Ingrediente pentru sirop

2 pahare apa 2 pahare zahar sucul unei lamai

Ingrediente pentru servit

nuci
Mod de preparare:
  1. Fideaua se pune intr-un vas, se marunteste intre palme si se toarna peste ea untul topit. Se amesteca bine si se lasa asa sa se imbibe fideaua de grasime.
  2. Branza se faramiteaza si se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie. In tava de copt unsa cu putin unt se pune jumatate din cantitatea de fidea, apoi se asaza branza, se acopera cu restul de fidea. Se coace 25 de minute.
  3. Intre timp, se fierb ingredientele pentru sirop si se toarna peste prajitura imediat ce s-a copt. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu nuci.

Baclava

Chebakia

Ma’amoul