Cartofii frantuzesti sunt atat de usor de facut, ca ii poti pregati si daca ajungi seara tarziu acasa. Ingredientele necesare pentru a-i prepara nu sunt numeroase si sunt extrem de comune.

In prepararea retetei de cartofi frantuzesti ti-ar fi foarte utila o razatoare de varza, cu lame ce pot fi schimbate. Astfel, pregatirea poate dura chiar mai putin. Desigur, nu e obligatoriu, putand sa tai la fel de bine si cu un cutit bine ascutit.

Ingrediente

1 kg cartofi 200 ml smantana pentru frisca 300 ml lapte 3% 150 g cascaval 1 lingurita sare 2 catei usturoi 2 linguri unt piper nucsoara
Mod de preparare:
  1. Curata, spala si feliaza cartofii, in grosime de 3-4 mm (ideal e sa folosesti o razatoare). Pune laptele cu smantana pentru frisca intr-o cratita, la foc mediu. Adauga sarea, piperul si nucsoara si lasa sa fiarba.
  2. Cand compozitia de pe foc e aproape de fierbere da focul mic, adauga cartofii si lasa-i pentru cca 10 minute, pana ii poti patrunde cu furculita, insa nu cu usurinta.
  3. Taie usturoiul feliute si adauga-l la finalul fierberii, peste cartofi. Transfera cartofii cu tot cu sos intr-o tava termorezistenta. Niveleaza bine cartofii frantuzesti, apoi presara branza si raspandeste cubulete mici de unt deasupra.
  4. Coace cartofii frantuzesti la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute, sau pana cand sunt bine rumeniti.