Cartofi copti umpluti cu sos de broccoli
 70 minute
4 portii
Mediu
Venirea primaverii e un prilej numai bun pentru a introduce mai multe legume in alimentatie. Incepe cu o portie de cartofi copti umpluti cu sos de broccoli cremos, un preparat usor de facut, numai bun de servit la cina.
Ingrediente
                                 4 cartofi mari
 1 lingura ulei de masline
 sare                            
                        Ingrediente pentru crema de broccoli
                                 250 g broccoli
 700 ml lapte
 200 g cascaval
 3 linguri unt
 3 linguri faina
 1/4 lingurita pudra de usturoi
 1/2 lingurita sare                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Toaca bucatile de broccoli marunt si da-le deoparte. Spala cartofii si usuca-i cu hartie si inteapa-i cu furculita din loc in loc.
- Unge-i bine cu uleiul de masline, presara-i cu sare si asaza-i intr-o tava. Da-i la cuptor pentru 50-60 minute, sau pana ce ii poti patrunde usor cu furculita.
- Spre finalul timpului de coacere, pregateste sosul. Topeste untul la foc mediu, adauga faina si amesteca energic pentru un minut. Adauga laptele treptat, amestecand.
- Lasa compozitia la foc mediu pana incepe sa clocoteasca si sa se ingroase. Potriveste de sare si adauga pudra de usturoi si da focul mic.
- Adauga cascavalul ras in mai multe reprize, iar odata ce s-a topit adauga broccoli. Lasa sosul pe foc pentru inca 7-9 minute, sa te asiguri ca legumele sunt patrunse.
- Odata ce cartofii au copt, cresteaza-i pe lungime si desfa-i. Preseaza-le continutul usor cu furculita, incat sa incapa cat mai multa umplutura. Umple cartofii cu sos de broccoli din belsug.
S-ar putea sa-ti placa si:
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews
                
            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2017/03/Cartofi-copti-umpluti-cu-sos-de-broccoli.jpg) 
                        :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/03/Pizza-de-post-cu-ardei-si-masline.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/03/Omleta-cu-dovlecei-la-cuptor.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/03/Ciorba-de-urzici-cu-usturoi.jpg)