Te-ai saturat de banalii cartofi la cuptor? Iata-i in varianta reinventata, in sos de branzeturi! Sigur ii vei aprecia si nici nu vei simti nevoia sa-i servesti alaturi de un fel principal, caci sunt suficient de satiosi si aromati.

Ingrediente

5 cartofi mari 200 g branza tip Fagaras 100 ml lapte 150 g cascaval 80 g gorgonzola 1 lingurita pudra de usturoi 1 lingurita busuioc 1 praf bicarbonat de sodiu sare piper
Mod de preparare:
  1. Curata cartofii si taie-i cuburi cat mai egale intre ele. Fierbe-i in apa cu un praf de bicarbonat pana ce se fragezesc (cam 10 minute). Scurge-i de apa si agita-i in cratita in care au fiert, pana cand devin usor cremosi pe margine.
  2. Separat, amesteca branza cu cascavalul, gorgonzola si condimentele, diluand sosul cu lapte pe masura ce adaugi ingredientele uscate, incat sa se pastreze o consistenta cremoasa.
  3. Toarna sosul peste cartofi in mai multe transe, intorcand cartofii dupa fiecare portie de sos, pentru a repartiza branzeturile uniform.
  4. Asaza amestecul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, imprastie-i cat mai bine si da tava la cuptor pentru cca 30 de minute, sau pana cand cartofii se rumenesc bine.

Gnocchi in sos de branza

Cartofi fondanti

Cartofi cu pui in sos bechamel

din aceeasi categorie