Asa pregatesti cei mai buni cartofi copti pe care i-ai mancat vreodata. Un singur ingredient, adaugat la fierbere, face cartofii crocanti si deliciosi la exterior si cremosi si fragezi la interior. Nici prajiti nu-ti vor iesi la fel de buni!

Ingrediente

1,8 kg cartofi 1 lingura sare 2 l apa 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru condimentat

5 linguri ulei de masline 3 linguri rozmarin 3 catei usturoi 1/2 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:

 

  1. Pune apa la fiert impreuna cu sarea si bicarbonatul de sodiu. Curata cartofii si taie-i in sferturi sau cuburi cat mai egale intre ele. Cand apa fierbe, adauga cartofii si fierbe-i pana cand ii poti patrunde usor cu furculita (cca 10 minute).
  2. In rastimp, incalzeste uleiul de masline cu rozmarinul tocat marunt si usturoiul zdrobit. Lasa amestecul la foc mediu pentru 3-4 minute, sau pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca. Strecoara apoi uleiul infuzat, dar pastreaza condimentele.
  3. Scurge cartofii de apa, adauga uleiul, sare si piper dupa gust si “arunca-i” putin in castron pana cand formeaza un strat moale, similar cu piureul la exterior.
  4. Da cartofii la cuptor, cat mai uniform raspanditi in tava, pentru 40 de minute la 200 de grade. Dupa primele 20 de minute, intoarce-i pentru a se rumeni uniform. Presara usturoiul si rozmarinul pastrat dupa infuzarea uleiului si patrunjelul tocat marunt.

Patatas Bravas

Colcannon

Bulete de cartofi

din aceeasi categorie